Beeldhouwen in Beesel
Beeldhouwen in Beesel

Een korte kennismaking

Geboren als Irene Muijres in Geleen ben ik via Weert in Venlo terechtgekomen. Hier woon en werk ik als beeldend kunstenaar. Sinds een aantal jaren heb ik een atelier aan huis waar ik werk en workshops geef. In huis heb ik ook een geschikte ruimte om eigen werk te exposeren.

Mijn interesses

Mijn grote passie naast beeldende kunst is klassieke muziek en ik bezoek regelmatig concerten. Verder lees ik ontzettend graag en heb belangstelling voor het spirituele. En dan zijn er mijn dochters en kleindochter waar ik enorm van geniet.

Opleiding

Naar school gegaan in Sittard en Maastricht. Omdat ik dol ben op kinderen koos ik na de middelbare school voor de opleiding tot kleuterleidster. Naast mijn werk begon ik cursussen te volgen op meerdere creatieve vlakken. Zo heb ik bijvoorbeeld indertijd de “Famous Artist School” gevolgd. Daarna ruim 25 jaar wekelijks les gehad in schilderen en gewerkt met een groep schilders. Zelf schilderles gegeven aan schoolkinderen op woensdagmiddag.

Een grote uitdaging waren de Master Classes in Roermond die ik een aantal jaren gevolgd heb.
Voor mijn werk heb ik prijzen gewonnen of eervolle vermeldingen bij wedstrijden, zoals bij de 2-jaarlijkse Alphons Winters-prijs.

Werk

Schilderen, beeldhouwen, de laatste 10 jaar voornamelijk het ruimtelijk werken. De objecten die ik maak bestaan vaak uit een combinatie van materialen, zoals hardsteen, staal, brons, hout, glas en keramiek. Ik werk graag met vlak-glas toepassingen en maak daarbij gebruik van diverse methodes en technieken.

Inspiratie komt puur uit mijn gevoel, ik laat me leiden door mijn intuïtie, zoek naar een spanningsveld in de vorm. Ik wil mezelf steeds verrassen, waardoor de honger naar ontdekking voortdurend aanwezig blijft! Experimenteren staat dus hoog in ‘t vaandel, niet de oplossing die voor de hand ligt.